Milyen bor illik hozzád a horoszkópod szerint?


Mindannyian eljutottunk már egyszer oda, hogy fogalmunk sem volt, mit is innánk legközelebb szívesen. Párosítottuk a borokat étellel, ünnepekkel, alkalmakkal, miért ne próbálhatnánk ki a horoszkópok előtérbe helyezését? Olyan bort keresel, ami passzol a spirituálisabb oldaladhoz? Az alábbi lista ehhez nyújt segítséget, a borok és a csillagok párosításával.

Ez nyilvánvalóan egy szórakozó kísérletként és kutatásként indult, nem pedig tényleges spirituális utazásként. A keresgélés azonban nem várt eredményt hozott, ezek a párosítások tényleg jól passzolnak egymáshoz! Ha már unalmasak a karanténban töltött esték, ideje kipróbálni valami újat.

 

Föld jegyek - Bika, Szűz és Bak

A föld jegyei közismertek arról, hogy két lábban állnak a földön. Általában megbízhatók, szorgalmasak és igyekszenek a maximumra törekedni. Nagyon kiegyensúlyozott emberekről van szó, akikben nehezen megy fel a pumpa, könnyen legyintenek a nézeteltéréseikre. Azonban, ha valami miatt mégis fel kell emelniük a hangjukat, ott kő-kövön nem marad! Ezt legtöbbször maguk is megbánják, elképzelhető, hogy nagyobb pusztítást végeztek, mint a helyzet igényelte volna. Talán ezért tűnnek olyan békésnek mások szemében? A Bika, a Szűz és a Bak minden döntését alapos megfontolás előzi meg, lépésről-lépésre, feladatról-feladatra előre tudják teendőiik javarészét. Köztudott, hogy a nagy tervezést után szeretik a kényeztetést, számukra egy pihentető masszázs vagy egy bor melletti beszélgetés mindennél többet jelent.

Mindezek alapján a föld jegy szülöttei olyan borokat részesítenek előnyben, amelyek kifejezik ezt a földes, hordós ízt, ahonnan származnak. Emellett nem vetik meg valami kellemes, bekúszó íz vagy illat jelenlétét sem, ami különleges élményt nyújthat egy nehéz munkanap után. Ők legtöbbször a Minuty Prestige palackot emelik le nálunk a polcról.

Tűz jegyek - Kos, Oroszlán és Nyilas

A melegszívű, érzelmes, erős és független tűz jegyeit nem lehet csak úgy megállítani, amikor valamire elszánják magukat. Ők azok, akik szeretnek meggyőződni arról, hogy körülöttük mindenki legalább ugyanannyira élvezze az életet, mint ők maguk. Valóban tüzesek, jellemzőek rájuk a nagy érzelmek, a szenvedélyesség és sok indulat, gyorsan fellobbanó érzések. Kezdeményező típusok, bárkivel könnyen szót értenek, vezetésre, példamutatásra születtek. Bátorságuk révén jól szerepelnek csapatok, társaságok élén, optimizmusuk miatt szívesen követik őket. Viszont nem előnyük a kitartás, könnyen belekapnak dolgokba, majd abbahagyják őket, a monotonitást nem szeretik.

Tökéletes boraik épp ezért nem csak hívogatóak és kellemesek, hanem pikánsabb jegyeket és akár magasabb savtartalmat is tartalmaznak - hogy figyelmüket mindenképp meg tudják ragadni. Az íz ízvilág középpontjába erős gyümölcsök, markáns fűszerek kerülhetnek. Nekik kóstolásra a Berne Romance-t ajánljuk.

Levegős jegyek - Ikrek, Mérleg és Vízöntő

A jegyek közül a levegős jegyek szülötteiről mondható el, hogy a leginkább alkalmazkodók és rugalmasok. Jól ismertek elbűvölő személyiségükről, zajos társadalmi életükről és arról a képességükről, hogy a helyzeteknek megfélően alkalmazkodjanak. Jellemző rájuk a mozgékonyság, a könnyedség, a kötetlenség és a szerteágazó figyelem. Ugyanekkor nagyon erősen kötődik hozzájuk az intellektus, úgyhogy nem esik nehezükre egyszerre több dologgal zsonglőrködni, mintegy párhuzamosan futtatni őket. Friss szemmel, új szempontok szerint közelítenek meg régi problémákat. Nagy közösségi életet élnek, szeretnek társaságban lenni, könnyen mozognak a médiában. Nem könnyű őket röghöz kötni, nem szeretnek egy-egy dolog mellett letáborozni, ha úgy érzik, sarokba szorítják őket, inkább gyorsan kereket oldanak.

Ha mindezeket összetesszük, a legjobb bor, amit kaphatunk, roppant kifejező. Nem túl markáns, mindenképpen sokoldalú, ami sok-sok helyzethez könnyen idomul, bármikor elővehető. Ez az ízvilág nem igényel hosszas tervezést és előkészületeket. Mi passzol leginkább ebbe a képbe? A bármikor fogyasztható Minuty M és Mimi rozénk!

 

Vizes jegyek - Rák, Skorpió és Halak

Azok, akik a víz jegye alatt születtek, általában a legmegnyugtatóbb és legintuitívabb emberek mind közül. Az átgondolt és gondoskodó Rák, Skorpió és Halak szülöttei képesek leginkább arra, hogy csendes útmutatást nyújtsanak a körülöttük élőknek. Alapvetően ők azok a legjobb barátok, akiket minden alkalommal elsőként felhívunk, amikor elveszítünk egy munkát, egy barátot vagy egy aprócska nehézség ér minket. Hozzájuk köthető tehát leginkább az érzékenység, az elfogadás és a befogadás képessége. Roppant gondoskodó típusok, elégedhetetlennek tartják a számukra fontos emberekkel való törődést. Ebből adódóan azonban többnyire zárkózott, introvertált típusok, nehezen engednek magukhoz közel. Nagyon mély lelkülettel képesek empatikus megközelítés tanúsítására a legnehezebb helyzetekben is, azonban emiatt nem mindig sikerül függetleníteniük magukat mások érzelmeiktől, könnyen szomorkodásba csúsznak mások miatt.

Nem csoda hát, hogy az ehhez a jegyhez illő borok az „egyszerű, de nagyszerű” kategóriába tartoznak. Első ránézésre vagy ízlelésre azt gondoljuk, teljesen egyértelmű képet alkottunk, azonban a második, harmadik korty már összetett képet tár fel előttünk. A világ ezeket a borokat nem tudja nélkülözni, és mi sem. Ajánljuk nekik Minuty Rose et Or borunkat!

https://www.astrologia.hu/fogalomtar_asztrologiai_elemek.php
https://winefolly.com/lifestyle/wine-zodiac-matching/
képek: Star Chart MobileApp


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods