Vins Bréban - a provence-i borok háza


Vins Bréban 1952 óta különféle stílusú és aromájú borok széles választékát gyártja és szállítja éttermeknek, kiskereskedelmi forgalmazóknak. A három generáción átívelő családi üzlet célja, hogy a Provence-ból származó minőségi borokat kínáljon fogyasztóinak Franciaországban és világszerte egyaránt.

Jean-Jacques Bréban, a Vins Bréban elnök-vezérigazgatója édesapjától, Raymond Bréban-tól örökölte szenvedélyét a finom borok iránt. Raymond 1952-ben fedezte fel a provence-i borokat és döntött úgy, hogy életét a régiónak szenteli. A vállalkozás megalapozása gyanánt az első években kulcsfontosságú partnerséget létesített két borászattal és tartós kapcsolatot épített ki a fogyasztókkal, borászokkal, amelyek mind a mai napig kitartanak. Miután fia, Jean-Jacques átvette a vállalat gyeplőjét, a termelés helyén pincét, palackozó üzemet és borászati laboratóriumot alakított ki, modern, korszerű felszereléssel, valamint további partnerséget kötött 20 független birtokkal. Tette mindezt úgy, hogy végig hű maradt apja hagyományaihoz, szem előtt tartotta az egyes előállítandó borfajtákhoz kapcsolódó összes tényezőt, az eltérő talajviszonyokat, éghajlatokat.

A családi hangulatú, 30 alkalmazottat foglalkoztató csapat dinamikus és hatékony vállalati magot alkot, széleskörű ismeretekkel rendelkezik a provence-i szőlőültetvényekről, a regionális borkészítési technikákról. Az export üzletág bővítése által Franciaország legrégebbi borait népszerűsítik külföldön, amely az éves árbevétel mintegy 30%-át teszi ki. Jean-Jacques fia, Laurent az értékesítési részleg élén, legfiatalabb lánya, Julie pedig a vállalat pénzügyi részlegével foglalkozik. Vezetésük alatt a Vins Bréban állandó, soha véget nem érő kísérleteket folytat, hogy olyan új ízeket fedezzen fel, amelyek hűen bemutatják a korábbi és a jelenlegi borászati hagyományok legjobbjait, valamint igazodnak a folyamatosan változó fogyasztói ízléshez.

Ugyanez az elkötelezettség érhető tetten a fenntartható fejlődés irányába is. A vezetés természet iránti tiszteletének köszönhetően a borok előállítása egyre inkább az ökológiailag is kiegyensúlyozott bortermelés előtérbe helyezése felé irányította a vállalatot. A Vins Bréban termékcsomagolásán szerepel a Triman logó, amely egy francia rendeletnek megfelelően figyelmezteti a fogyasztókat, hogy a csomagolás válogatást követően újrahasznosítható. Célja, hogy emlékeztesse a polgárokat az egyéni és kollektív felelősségvállalásukra társadalmi, valamint környezeti kihívások megoldásában.

A piaci trendekhez és a változó ízléshez igazodva a Vins Bréban büszke hagyománya, hogy szoros kapcsolatot tart fenn partnereivel, kiskereskedelmi üzletekkel és éttermekkel. Forgalmazási csatornáin keresztül évente több mint 50 különféle bort hoz forgalomba, azaz több mint 8 millió palackot, fehérektől, rozékon át, egészen a vörösekig, BIO borokat, csendes és habzó borokat egyaránt. A kínálat kielégíti a legkülönbözőbb ízvilág igényeit is, hiszen termékeiket a provence-i régió Földközi-tenger partján, a nyugati Sainte-Victoire hegységtől a keleti Haute Provence-Alpok hátországáig tartó, több mint 2500 hektáron elterülő szőlőültetvényeken termesztett szőlőfajtákból állítják elő.

A MIMI en Provence márkanevet Vins Bréban hozta létre 2014 decemberében, amely egy tipikusan provence-i, felettébb elterjedt női keresztnév, a Mireille beceneve. A Vins Bréban élén álló MIMI en Provence cuvée a provence-i rozéborok legjobb keverékeinek gyümölcse, Grenache, Cinsault és Syrah fajták alkotják, s a régió különböző pincéivel fennálló hosszú távú partnerség eredményeként jött létre. Ízében virágos jegyeket, illatbán eper, citrom, dinnye keverékét hordozza. Bourgogne Tastevine palackban, üvegdugóval kapható, amely garantálja, hogy a bor megőrzi aromáit. Jól illik húsokhoz, grillezett halakhoz, salátákhoz, de akár aperitifként is kínálható.

A MINIMI rozé az IGP kategóriába sorolt borok közé tartozik, azaz egy meghatározott térségből vagy régióból származik, s származási helye legjobb szőlőjéből készülvén megfel a minőségét garantáló termelési feltételeknek. A MINIMI 70%-ban Grenache és 30%-ban Cinsault keverékéből készült, amelyhez a szőlő egy nagyjából 30 hektáros ültetvényből származik, Saint-Maximin-la-Sainte-Baume községből. A térség különlegessége, hogy a szőlő magasan, 360 és 420 méter között terem, agyagos, mészköves, homokos talajban. A rozé élénk rózsaszín színű, komplex és elegáns ízek palettáját kínálja, virágos és vaníliás jegyeivel kellemes intenzitásával és frissességével. Bordelaise évolution palackban halak, grillezett húsok, tapasok kísérője lehet.

A MADO en Provence rozé a Coteaux Varois en Provence borok egyike. A szőlőültetvény a Sainte Baume hegység északi oldalán található, így az éghajlat meglehetősen zord, és fagyos telek jellemzik. A talaj összetétele főként agyag és mészkő. A ragyogó rózsaszínű MADO en Provence BIO bor 75% Grenache, 15% Syrah és 10% Rolle összetétele garantálja a régióra jellemző citrusos aromákat a bor illatában és ízében egyaránt. Illata kifinomult és elegáns, Bourgogne amarante üvegben különösen jól illik a mediterrán stílusú ételekhez, a francia stílusú halleveshez, a grillezett húsokhoz és minden intenzív, déli ízvilágú fűszerrel ízesített ételhez.

Asbóth Emma


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods