A LVMH csoport felvásárolta a Minuty borászat többségi tulajdonrészét


A luxusipari óriás, a LVMH csoport - amelynek zászlóshajója a Louis Vuitton divatmárka - Moët Hennessy részlege bejelentette, hogy többségi tulajdonrészt szerzett a provence-i rosé borokat előállító Château Minuty borászatban. A borászat értékét 350 és 450 millió euró közöttire becsülik. A felvásárlással a cég tovább bővíti prémium rosé portfólióját, amely már tartalmazza 2019 óta a Château Galoupet borászatot és 2020 óta a Château d'Esclans.

A Saint-Tropez félszigeten található Minuty birtok "kiemelkedő minőségű" borokat készít, áll a Moët Hennessy közleményében. A birtokot III. Napóleon alapította, és 1955 óta a Grand Cru Classé Côtes-de-Provence besorolású. A Minuty borászat az egyik legismertebb provence-i rozé borokat készítő vállalatnak számít. A borászat a Matton család tulajdonában állt 1936 óta. A Minuty borokat a világ számos pontján értékesítik, a vállalat a prémium rozé borok piacának egyik vezető világpiaci szereplője.

A felvásárlás értelmében a Matton család továbbra is érdekelt marad a birtok működtetésében, hiszen a jelenlegi vezetők és családtagok, Jean-Etienne és François Matton, folytatják a vállalat irányítását.

Philippe Schaus, a Moët Hennessy elnök-vezérigazgatója elmondta: "Nagy büszkeség számunkra, hogy stratégiai partnerséget köthetünk a Minuty-val, a Rosé de Provence világvezetőjével. Örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a Minuty tehetséges munkatársaival, akik elkötelezettek a legmagasabb minőségű borok létrehozása iránt." Hozzátette: "Ez az együttműködés, amelyet az elmúlt két évben építettünk ki a csoport és a Matton család között az ázsiai-csendes-óceáni régióban történő borforgalmazás révén, erősíti a Minuty borok nemzetközi fejlődését, és előnyöket biztosít a Rosé de Provence kategória egészének."

Jean-Etienne és François Matton, a Minuty igazgatói és partnerei hozzátették: "Örülünk ennek a partnerségnek a Moët Hennessy-vel. A közös szenvedélyünk az előkelő borok és a generációkon át öröklődő szakértelem iránti tisztelet alapján épülő stratégiai szövetség lehetővé teszi számunkra, hogy birtokunk a nemzetközi csoport erejéből profitáljon, miközben megőrizzük a Château Minuty örökségét és hagyományait."

A felvásárlás révén a LVMH csoport tovább erősítheti a Minuty borok nemzetközi értékesítését, és elősegítheti a Provence-i rozé borok globális elismertségének növekedését. A tranzakció hozzájárulhat a prémium rozé borok piacának további konszolidációjához, valamint az együttműködés lehetőséget teremt a borászat fejlesztésére és a termékpaletta bővítésére.

A Moët Hennessy prémium rosé portfóliójában szereplő borászat teljes kínálata elérhető a Vinotiq-nál, a Minuty borászat magyarországi képviseleténél.


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods