Ultimate Provence - francia hedonizmus tetőfokon


Provence-i borászatok hallatán mindenki fejében körvonalazódik egy kép arra vonatkozólag, hogy vajon mit is rejthet egy-egy régi épület, erdős domboldal, több hektár szőlő. A városi ember egyre szívesebben szakad ki a négy fal közül, hogy érezze a lágy szellőt, a mezei virágok illatát, az édes szőlő zamatát, és azt a felszabadult érzést, ami ezzel jár. Ez mind az Ultimate Provence.

Ami közös, az a régióra jellemző vidékies báj, vendégszerető emberek és meseszép természeti környezet, az utak mentén található levendulamezőkkel, napsütötte szőlőhegyekkel, vidéki piacokkal, francia pékségekkel. Ami viszont különleges, az az Ultimate Provence megközelítése. A birtok sokkal több, mint egy egyszerű pincészet, barátságos légköre lehetővé teszi az idelátogatók számára, hogy boraikat és Provence-ot is eredeti környezetben fedezzék fel. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az Ultimate Provence a szórakoztató élmények, prémium szolgáltatások és a hedonista élvezetek találkozása.

A Provence Rosé Group 100 hektáron elterülő borvidéke Var szívében, Saint-Tropez-től alig egy órányi autóútra bújik meg La Garde Freinet városa mellett, Dél-Franciaországban. Már a tervezési folyamat alatt világossá vált, hogy a hagyományos pincészet jelleget modern, városi enteriőre cserélik: a társalgó és bár területeit az égei-tengeri kékje jellemzi, réz csillárokkal, a pince, a kostolóterem és az étterem tereit pedig azonos színű üvegajtók osztják meg, miközben vizuálisan fenntartják a folytonosságot. Míg a provence-i táj, az erdők és a szőlőültetvények tarka kavalkádja inspirációként szolgáltak a zsálya és a zöld színek használatához, a 34 szoba mindegyikében melegebb, mediterrán tónusok várják az idelátogatókat.

A vad vidéken elterülő hatalmas, örökzöld tölgyfaerdővel határolt 46 hektáros szőlőültetvényt sekély, a vizet jól tartó, meszes, homokos talaj jellemzi. A birtok sajátossága, hogy trágyázásra nincs szükség, a lehulló tölgylevelek és elszáradt szőlőszárak természetes komposztja táplálja a talajt. A birtok Côtes de Provence területén található, amely a legnagyobbak közé tartozó ellenőrzött eredetmegjelöléssel ellátott régió Franciaországban, s a rozékészítéshez használt szőlőfajták is a térség legnépszerűbbjei közé tartoznak: főként Grenache Noir, Cinsault, Syrah és Rolle fajtákkal dolgoznak. Az eredmény pedig egy világos megjelenésű rozé, halvány rózsaszín ruhában, amelyen aromáját tekintve egyaránt érződnek citrusfélék, egzotikus gyümölcsök, valamint vörös gyümölcsök is, virágos jegyekkel keveredve.

Az Up Rosé - Côtes de Provence, a birtok különleges palackba zárt zászlóshajója, egy fenséges, lazac-rózsaszín árnyalatú bor, amely intenzív aromák egész palettáját kínálja. Egyaránt érezhetők rajta illatos gyümölcsös jegyek, lédús nyári gyümölcsízek, eper, málna és görögdinnye keveredésével, valamint citromos aromák, virágos kiegészítéssel. Testes, összetett textúrájú rozé, kellemesen gyengéd, bársonyos frissességgel. Illata klasszikus provence-i vörös bogyós gyümölcsökre emlékeztet, amelyek gondolatban az adventi időszakot varázsolják elő, fenyő, fahéj és mézeskalács illatfelhővel. Egyenlő arányban Grenache Noir, Cinsault, Syrah fajták, és 10%-ban Rolle alkotja. A Syrah fűszerjegyei száraz, fehér borsra emlékeztető ízlenyomatot hagynak a szájban, a Rolle érintése pedig rivaldafénybe emeli a savas citrusféléket, téli fűszereket. Ételekkel párosítva könnyű saláták, tészták, grillezett halak, kagylók vagy mediterrán konyha tökéletes kísérője lehet.

Asbóth Emma


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods