Rosét minden karácsonyfa alá!


Nem is kérdéses, hogy a legjobb rosé boroknak nagyon jól áll az ünnepi fény és menü, csodálatosan alkalmazkodnak a karácsonyi asztalhoz is. Ezt leginkább azon tulajdonságaiknak köszönhetik, hogy erőlködés nélkül képesek a szájpadlás felfrissítésére, tisztására az újabb falat előtt, ahelyett, hogy mindent elmosva eltelítenék az ízlelőbimbóinkat. Ha még bárkiben lenne kétely, mondjuk ki: a rosé bor nem csak a nyárba való!

Végre itt a tél. Ez az az évszak, amikor minden vidám és fényárban úszik, nem is tudunk annál jobb módot találni arra, hogy felfrissítsük magunkat, mint ha kibontunk egy palack különleges rosét. Ez a bor hatalmas spektrumot ölel fel, egyesül benne a vörös és a fehér változatos összetettsége, savassága és merészsége.

A nagy ünnepi étkezések során sokan valószínűleg még a mai napig a vörösborhoz ragaszkodnak, hogy eleget tegyenek a vendégek megszokásainak. Azonban még a leggondosabban kiválasztott Bordeaux-i is hajlamos ara, hogy elfedje az ételek ízeit, amiket fáradságos munkával tettünk az asztalra. Ha fehérre esik a házigazda választása, feltehetőleg egy tölgyes Chardonnay-t vett le az üzletek polcairól, amely azonban gyakran túl savas vagy testes ahhoz, hogy tökéletes partner legyen az étkezéshez. A rosé borok számos ételt kiegészítenek anélkül, hogy túlzásba esnének, beleértve a tenger gyümölcseit, a marhahúst, a zöldségeket, a csirkét és a legtöbb ünnepi étel sztárját, a pulykát.

Ám nem kell csupán a vacsorára korlátoznunk! Szentestét követő családi utazások, látogatások során semmi sem finomabb egy finom rosé bornál reggel, amikor ébredezünk az előző esti ajándékmámorból és összegyűlünk kipróbálni a kapott társasjátékokat. Nagyszerű lehet köszöntéshez, amikor egy hosszú utazás után végre megérkezik a család vagy ha egy egyszerű, gyorsan összedobott ebédet szeretnénk mégis különlegessé tenni. Valóban nincs rossz idő a rosé borokhoz.

Ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy az egyik legszédületesebb dolog az ünnepek során a házigazdák törekvése, hogy mindenkinek a kedvében járhasson. A szórakoztatás könnyedén oda vezethet, hogy egyszerre több vörös és fehér üveget is kinyitnak, és mindegyik elveszti fényét, ahogy észrevétlen marad. Ezért ahelyett, hogy a konyhába szaladgálva hagyná őket felmelegedni az asztalon, könnyen különlegessé tudja tenni az estét egy gondosan kiválasztott roséval. Ráadásul koktélokat is készíthet vele, így sokoldalú választás, amellyel valóban élvezheti a saját partiját.

A vacsorán, összejöveteleken túl december során egy másik fontos feladat is előttünk áll: az ajándékválasztás. Gyertya, sál, pénztárca, illatosítószerek? Bizonyára jó ajándékok, ha a megajándékozott erre vágyott, azonban általában olyan utolsó pillanatos megoldást jelentenek, amit mi sem veszünk meg örömmel, a szerettünk pedig egyből tovább is adja, vagy eltemeti egy fiók mélyére. Szívfájdító, amikor a karácsony lelkét elnyomja az ajándékozás iránti stressz, azonban akárhogyan is nézzük, ez az ajándékozás időszaka is. Ha olyan emberek szerepelnek a listáján, akiknek nem biztos az ajándékában, a rosé bor csodálatos választás lehet. A kimagasló élvezeti értékén felül – hiszen kárba veszni egészen biztosan nem fog - a palackok is külön mesterűek, ami luxus érzetet kölcsönöz annak ellenére, hogy sokuk ára meglehetősen megfizethető. Elegendő csak egy masnit kötni rá, noha a Vinotiq kínálatában lévő rosék gyönyörű díszdobozban is kaphatók, amit már csak a fa alá kell rakni.

December 23-ig 20.000 Ft felett 20%, 30.000 Ft felett 30%, 40.000 Ft feletti vásárlás estén 40% kedvezmény!

Kellemes Ünnepeket!


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods