Koccintsunk! De mivel?


Legyen szó vasárnapi villásreggeliről vagy happy hour-ról, első randevúról vagy esküvőről, minden alkalom jó alkalom egy italra. Mindenkinek van kedvenc itala, de a rengeteg választási lehetőség miatt néha még így is nehéz lehet dönteni. Ha ezzel a nehéz dilemmával kell szembenéznie - egy gin-tonik vagy egy rozé, egy whisky jéggel vagy tisztán -, a lehetőségek hirtelen végtelennek tűnhetnek. Nem tudja mit rendeljen? Ne essen pánikba. Valahol már elmúlt 5 óra, úgyhogy ideje kikérni az itallapot.

Borok

Mondhat bárki bármit, a borok minden szituációban klasszikus, időtálló választásnak számítanak. Napszaktól és élethelyzettől függetlenül ki lehet bontani egy jó palackkal, nem véletlen, hogy a legtöbb háztartás italkészletében bor mindig lapul szép számmal. Ha azonban konkrét eseményekről van szó, bizonyos bortípusok elképzelhető, hogy jobbak, mint mások. Sokszor esett már szó az ételpárosításokról, az étkezés fajtájáról, akár attól függően is, hogy melyik napszakra keresünk bort. Ugyanígy üzleti, hivatalos találkozókkor is biztos választás bort kérni, valamint olyan rendezvényeken is, ahol nem a féktelen lerészegedésé a főszerep. Akár egy romantikus éjszakáról van szó, akár a szakítás utáni fájdalom felitatásáról, a bor helytálló választás. Ahogy a nyár első napján vagy a szülőkkel való első találkozáskor se találnánk jobb italt a boroknál. Sőt, felnőttként nem túlzás kijelenteni, hogy egy jó üveg bort magunkkal vinni egy különleges alkalomra nagyjából annyit jelent, mint amikor az iskolába egy csomag prémium Pokemon kártyával érkeztünk: felbecsülhetetlen. Lassan kortyolgatva, minden cseppjét élvezve jolly joker választás minden alkalomra.

Sörök

Egyből utána következnek a sörök, amelyek hírneve vetekszik az első kategóriáéval. Népszerűségének egyik oka, hogy szénsavasságának köszönhetően szomjcsillapító érzetet kelt - noha tudjuk, az alkohol éppen megvonja a vizet a szervezettől, ezért is nagyon fontos alkoholfogyasztás után visszapótolni azt. Még ha egyesek kifejezetten nem is szeretik a sörféléket, szerte a világon rengeteg fajtája, erőssége létezik. Azonban tény, hogy bizonyos alkalmakkor a sör nem állja meg a helyét, így az elegáns, formális rendezvényeken sok esetben nem is kínálják, valamint első benyomáskeltésre sem a legjobb. Igazi terepe a sportrajongók, hétvégi grillezők, nyári kertipartik körében van, amivel nincs is semmi gond: egy szisszentés után jöhet a drukkolás.

Whisky & Vodka

Kihagyhatatlan páros - persze nem együtt - ez az eredetileg gyógyhatású anyagként számontartott két ital, amelyek gyorsan világszintű népszerűségre tettek szert. Az eredetileg az 1400-as évek Skóciájában desztillált whisky igazán férfias módja egy mérföldkő megünneplésének, de sztereotipikus kísérője lehet akár egy pókerpartinak is, természetesen a hozzá illő szivarral együtt. Azonban kevés annyira káros kombinációt találnánk, mint ez a tömény alkohol és nikotin duó, ezért ezt semmiképp sem ajánlatos túl gyakran bevetni. A színtelen, szagtalan vodka mára már legtöbb esetben koktél alapanyagként lapul a bárszekrények mélyén, önmagában csak akkor ajánlott (vagy még akkor sem), ha netán gyors lerészegedés lenne a cél.

 

Pezsgő

Ha ünnep, akkor pezsgő - főként szilveszterkor és születésnapon. Hálás szerepet tölt be az italok között a pezsgő, hiszen kitüntetett, jeles alkalmakkor kerül előtérbe. Arról az izgalomról nem is beszélve, hogy sikerül e szépen kinyitni, vagy a tévé, csillár, tükör látja mindjárt kárát. Az ünnepségen kívül ideális lehet még ajándéknak is vagy brunch mellé mimóza koktél alapjaként. Amilyen nagyszerű olyan egyszerű is, a hétköznapokban nem gyakran kerül előtérbe.


https://coed.com/2010/04/05/10-drinks-for-10-occasions/


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods