Öt boros podcast, amit érdemes hallgatni


Mindenki szeret történeteket mesélni és hallgatni. Ehhez egyre inkább nagyobb népszerűségnek örvendő eszköz a podcast, amelyet sokan a rádió utódjának is emlegetnek. Noha a rádió leváltása nem feltétlen várható tőlük, a podcastok mindenképp megváltoztatták a hangos műsorokkal kapcsolatos gondolkodásmódunkat és segítettek ismereteink bővítésében vagy a kikapcsolódásban. Nagyszerű módjai annak is, hogy betekintést nyerjünk a borok világba, megtudjunk olyan információkat, amelyekhez egyébként ne lenne hozzáférésünk. Az alábbi lista öt boros podcastot tartalmaz, amelyek a könnyed beszélgetésektől kezdve egészen a szakszerű tudásátadásig terjednek, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót!



1. I’ll Drink To That - „Erre iszom”
Levi Dalton, volt sommelier podcastjében főként interjúkat készít ismert borszemélyiségekkel, az otthona oldott, nyugodt hangulatában. A műsor még 2012-ben indult, jóval azelőtt, hogy a műfaj igazán felkapottá vált volna, így mára már közel 500 epizódot tud a háta mögött - van miből válogatni! A lenyűgöző, egyenként 60 perces beszélgetések bortermelői régiókat mutatnak be, borászokat és sommeliereket szólaltatnak meg, a boros szakma vállalkozóit és fontos személyiségeit állítják a rivaldaénybe. Dalton mindenkinek ajánlja, aki szeretne jobban megismerkedni a borok és készítésük rejtelmeivel.

2. Wine for normal people - „Borok átlagos embereknek”
A podcast házigazdája Elizabeth Schneider, sommelier és a bort szerető, de közelről sem szakértő „átlagos” férje. Céljuk a kettejük viszonyából talán egyből körvonalazódik is, a boros szakzsargont szeretnék lefordítani olyan hétköznapi beszélgetésekre, amelyekhez bárki könnyen hozzá tud szólni. Az egyenként 45-50 perces epizódokból álló műsor azoknak szól, akik szeretik a jó borokat, de nem szeretik az alkalmanként velük járó sznobságot. Elizabeth és férje igyekeznek könnyen emészthető információkkal szolgálni különféle szőlőfajtákról, szőlőtermő régiókról és magáról az iparról. Ez magában foglal néha olyan laza interjúkat is, amelyeken keresztül a hallgatóság úgy érzi, ő is ott ül a stúdióban, s a beszélgetés része.

3. Wine Blast - „Bor robbanás”
Susie Barrie és Peter Richards a borok koronázatlan királynőjeként és királyként hívják életre ezt a nemrégiben, 2020-ban elindított boros podcastot. A rövid, tömör, 30 perces epizódok az előző kettőtől eltérően, dinamikus formátumban számos borral kapcsolatos témát megvitatnak, mint például a releváns híreket, aktualitásokat, fejlesztéseket, borturizmust és vele járó étel-bor párosításokat. A házaspár törekszik arra, hogy minden epizódot informatív, mégis szórakoztató stílusban alkossanak meg, amely természetesen magában foglalja a pároknál olykor-olykor elkerülhetetlen civakodást is. A Wine Blast amolyan kikapcsolódást nyújtó podcast, ami mellett a hallgató is nyugodtan tölthet egy pohár bort magának.

4. Swirl Suite - „Örvény lakosztály”
A házigazdák, Sarita, Tanisha, Leslie és Glynis arra törekedt, hogy a műsort az alábbi recept alapján alkossák meg. Az összetevők között egyenlő arányban találunk lehengerlő stílust, humort, s mély, szakmai tartalmat is. A négy afroamerikai nő fontosnak tartotta, hogy a színesbőrű emberek hangja is megjelenjen a boriparban, s nem is akárhogy. A Swirl Suite 45-75 perces epizódjait nem lehet félbehagyni, ugyanis a legkülönbözőbb boros témákat dolgozza fel az boros világból meghívott olyan szakemberek által, akiket gyakran figyelmen kívül hagy az ipar.

5. Guild of Sommeliers Podcast - „A sommelier podcastok céhe”
Geoff Kruth szintén nagy múlttal rendelkezik, hiszen 2011 óta, azaz tíz éve kitartóan készül új epizódokkal. Krut különlegessége abban rejlik, hogy mélyreható beszélgetéseket készít az iparág személyiségeivel, hiszen sommelierként és a GuildSomm elnökeként széles spektrumban rálát a szakmára. A GuildSomm egy nonprofit nemzetközi szervezet borászok számára, amely elsődleges célja, hogy elősegítse az oktatást és a közösség épülését. Ezzel a boros műsorral betekintést nyerthetünk tehát a szervezet működésébe is, valamint a borok nemzetközi világába, s míg a szervezet tartalmaihoz hozzáférést csak térítés ellenében kaphatunk, a podcast teljesen ingyenes. A műsort azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek némi ismerettel a borok világáról, de szeretnénk tudatásukat részletekkel bővíteni nagytudású szakemberek és aktuális híreken keresztül. Az 50 perces epizódokhoz érdemes jegyzettömböt és tollat ragadni, s felírni a legérdekesebb információkat.


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods