Fesztiválok rózsaszín köntösben


A világjárványnak betudható elmúlt kétéves kihagyás után lassan, óvatosan már vissza-visszatérnek a közösségi programok. A zenei szórakozás mellett hatalmas szerepet töltenek be a különféle gasztronómiát felölelő vigadalmak is, így természetesen rozé fesztiválokat is szép számmal talál az, aki keres. Összeszedtük New Yorktól egészen a francia riviéráig a három legkiemelkedőbb rozé fesztivált, amelyek rendkívül izgalmas választásnak tűnnek!

Festival International du Rosé

A Côte d'Azur arany partjain megrendezésre kerülő Nemzetközi Rozé Borfesztiválon a résztvevők Sanary-sur-Mer kikötőjében és sétálóutcáiban ismerkedhetnek a környék legkiválóbb, provence-i borászaival. A fesztivál védjegye, hogy a rózsaszínbe öltöztetett Sanary-sur-Mer városka sétálóutcái felett 2050 pink esernyő nyújt árnyékot a forró nyári nap elől a fesztivál három napos hétvégéje alatt. A szervezők célja egy olyan fesztivál megalkotása volt, amely összehozza az embereket és egyben ízelítőt ad a tagadhatatlan dél-franciai életérzés művészetéből. A fesztivál hetvenezer fős közönséget vonz, akik a rózsaszín árnyalatokban játszó utcákon 70 bortermelő 300 rozéját kóstolhatják végig. A fesztiválon ezen kívül kisebbeknek is találunk ínyencségeket, helyi kézműves szörpöket, lekvárokat, édességeket.
Sajnos az idei évben a Festival International du Rosé nem kerül megrendezésre, a bizonytalan járványhelyzet következtében a szervezők nem tudták elég korán összeegyeztetni a mulatság részleteit, de ígéretük szerint 2023-ban visszatérnek!

La Nuit en Rosé

Az amerikai La Nuit en Rosé hetedik alkalommal hirdeti meg a rozé köré épülő élményfesztiválját, amelyen öt városban is részt lehet venni. Az első házigazda hagyományosan New York, ezt követi márciusban Miami, májusban Los Angeles, majd a fesztivál visszatér New Yorkba egy nyári kiadásra (Summer Edition), végül a nemzetközi terjeszkedés jegyében Londonban zárul, júniusban.
A La Nuit en Rosé a világ vezető boraival foglalkozó rendezvénysorozattá nőtte ki magát az évek során, hiszen kizárólag „high-end”, vagyis a legmagasabb minőségű és elismerésnek örvendő borokkal foglalkozik. A rozé szerelmesei, termelők és szakácsok egyaránt összegyűlnek ilyenkor, hogy megkóstolják a szervezők által előkelő pincészetekből összegyűjtött válogatásokat, miközben a legkiválóbb gasztronómiai tehetségek is megvillogtatják tudásukat a februártól júliusig tartó fesztiválon. A La Nuit en Rosé átlagosan hatezer borkedvelőt mozgat meg naponta, megalakulása óta több, mint 200 bornak adott újdonsült rivaldafényt, 10 ország különböző borászataiból.

The Rosé Festival

A félreérthetetlenül lényegretörő nevű rozé fesztivál egy vadonatúj esemény, 2022. május 27. péntek és május 29. vasárnap között érkezik Londonba, a Fulham-palota botanikai környezetében. A Fulham-palota Nyugat-Londonban, a Temze partján, a Putney-híd mellett található. A hétvégén rozétermelők sora, gasztronómiai lakomasorozat, piknikek rozé bor pop-up végtelen gyűjteménye várja a vendégeket, élőzenével meghintve. A fesztiválra több mint 30 rozé termelő érkezik legfinomabb boraival, elragadó standokon kínálják portékáikat, borkóstolókkal és kihagyhatatlan ajánlatokkal. Persze egy alkoholt érintő fesztiválon elengedhetetlen jókat enni, ezért tíz különböző kulináris élvezeteket kínáló ételstand nyújt kikapcsolódást két borkóstolás között. A gasztronómiai sétány ötvözi a rozétermelőket a legjobb szakácsokkal és éttermekkel, ahol hat exkluzív menü is megkóstolható, amelyhez azonban előzetes asztalfoglalás szükséges!


https://nuitrose.com/
https://the-rose-festival.com/visit-the-festival/
https://www.just-rose.com


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0 Ft
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods